Αποτρίχωση

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Πώς να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτιΠριν την αποτρίχωση κάνε ντους με χλιαρό νερό. Το πρώτο βήμα είναι μια σωστή και σχολαστική απολέπιση που θα απομακρύνει την νεκρά κύτταρα, θα βοηθήσει την παραγωγή νέων και θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα το νεανικό και αλαβάστρινο δέρμα που όλες επιδιώκουν. Εάν θέλεις να έχεις τέλειο δέρμα μετά την αποτρίχωση, χωρίς σπυράκια, το προηγούμενο βράδυ πριν την αποτρίχωση κάνε απολέπιση με ένα scrub για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να μην οδηγήσουν τους θύλακες των τριχών προς τα μέσα. Μετά με κάποια ταινία κεριού ρίξε λίγη βρεφική πούδρα στο δέρμα σου για να απορροφήσει την υγρασία και να έχεις έτσι καλύτερο αποτέλεσμα. Προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, απορροφώντας κάθε ίχνος περιττής υγρασίας. Εάν χρησιμοποιήσεις κρέμα αποτρίχωσης διάβαζε και ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Για σωστή αποτρίχωση στο μπικίνι ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων Επένδυσε σε ένα καλό ψαλιδάκι νυχιών για να τις κουρέψεις ή σε μία ξυριστική μηχανή για να τις τριμάρεις, αλλά μην τις κόβεις πάρα πολύ αν πρόκειται να κάνεις αποτρίχωση με κερί.

Είναι απαραίτητο να θυμάσαι πως η αποτρίχωση δεν τελειώνει όταν απομακρυνθούν οι τρίχες από την περιοχή που έχεις εστιάσει. Η συνέχεια είναι εξίσου σημαντική οπότε πρέπει να δώσεις προσοχή. Όποια μέθοδο κι αν έχεις επιλέξει απομάκρυνε το ξένο προϊόν καιεφάρμοσε ενυδατική κρέμα σώματος για την μέγιστη απαλότητα του δέρματος. Για την ίδια ημέρα, φρόντισε να μην κάνεις ντους ή μπάνιο και απέφυγε την γυμναστική για τουλάχιστον δύο εικοσιτετράωρα.

Το μυστικό για να μειώσεις τον πόνο

Περιόρισε την κατανάλωση καφεΐνης την ημέρα που θα κάνεις αποτρίχωση με κερί ή με κάποια συσκευή αποτρίχωσης. Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο.

Πώς να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης αντιστοιχεί στις περιοχές του σώματος;

Για όλο το σώμα: Κερί και χαλάουα

Για τα πόδια: Ξυραφάκι

Μουστάκι ή μασχάλες: χαλάουα

Για τα πόδια ή τις μασχάλες: Συσκευή αποτρίχωσης

ΚΡΥΟ ΚΕΡΙ ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Kris Nails & beauty products
0
Το καλάθι σας
  • Το καλάθι είναι άδειο