Μια από τις κορυφαίες σε προτιμήσεις μεθόδους για τεχνητά νύχια είναι τα νύχια με τζελ. Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται από ειδικούς, αλλά μπορείτε να την κάνετε και στο σπίτι, αν διαθέτετε τα απαραίτητα προϊόντα.

Η εφαρμογή των τζελ νυχιών γίνεται πάνω στο φυσικό νύχι. Έχει την ικανότητα να το κάνει πιο σκληρό, να το επιμηκύνει, αντιμετωπίζοντας τα κοντά ή φαγωμένα νύχια, αλλά και να κάνει τα δάχτυλα να φαίνονται πιο μακριά και λεπτά.

Το gel είναι μία μέθδος τεχνητών νυχιών που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως στα άτομα με ονυχοφαγία αλλά και σε αυτά που δυσκολεύονται να τα μακρύνουν.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επεκτείνουμε το νύχι: η χρήση ειδικής φόρμας που μπαίνει κάτω από το νύχι και η φυσική ενίσχυση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε στο νύχι μας. Η καταλληλότητα κάθε προέκτασης εξαρτάται από το μέγεθος του φυσικού νυχιού.

Μέθοδοι

  • Η φυσική ενίσχυση είναι μία πολύ ανθεκτική μέθοδος η οποία διατηρείται έως και ένα μήνα εφόσον τοποθετηθεί σωστά. Επίσης, η φυσική ενίσχυση γίνεται για να δώσει σχήμα στα νύχια σε περίπτωση έντονης ονυχοφαγίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις ενδείκνυται το ακρυλικό για μεγαλύτερη αντοχή.
    Η φυσική ενίσχυση

    Η φυσική ενίσχυση

  • Ο άλλος τρόπος για επιμήκυνση του νυχιού είναι με tips. Τα tips είναι πλαστικά νύχια που κολλούνται πάνω στα νύχια δίνοντας ότι μήκος θέλουμε . Στην συνέχεια τοποθετείται gel ή ακρυλικό. Κάθε τεχνητό νύχι μπορεί να βαφτεί με ημιμόνιμο ή απλό βερνίκι νυχιών. Και στις δύο περιπτώσεις η αντοχή είναι μεγάλη, επειδή από κάτω έχει τοποθετηθεί gel ή ακρυλικό.
    Επιμήκυνση με tips

    Επιμήκυνση με tips

  • Επιμηκυνση νυχιων με ινεσ (νεα τρόπο).
    Επιμηκυνση νυχιων με ινεσ

    Επιμηκυνση νυχιων με ινεσ

  • Επιμηκυνση νυχιων με φορμα.
    Επιμηκυνση νυχιων με φορμα.

    Επιμηκυνση νυχιων με φορμα.

Πλεονεκτήματα στα τεχνητά νύχια με τζελ

  1. Τα νύχια τζελ έχουν πιο φυσικό και γυαλιστερό αποτέλεσμα από τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό.
  2. Η εφαρμογή των τζελ νυχιών κρατάει για περισσότερες από 14 ημέρες και γίνεται πιο γρήγορα από τα ακρυλικά νύχια.
  3. Στεγνώνουν πολύ εύκολα και γρήγορα λόγω της χρήσης λάμπας.
  4. Τα νύχια με τζελ είναι σκληρά, αλλά όχι άκαμπτα όπως τα ακρυλικά.
  5. Η αφαίρεση στα νύχια με τζελ είναι ευκολότερη από τα ακρυλικά. Γίνεται με βύθιση των νυχιών σε καθαρό ασετόν για μερικά λεπτά και ξύσιμο στη συνέχεια.
  6. Σε αντίθεση με τα ακρυλικά τεχνητά νύχια, τα τζελ δεν έχουν άσχημη μυρωδιά και αναθυμιάσεις κατά την εφαρμογή τους.
  7. Τα νύχια με τζελ δεν ξεφλουδίζουν και παραμένουν τέλεια μέχρι την αφαίρεση ή το σπάσιμο τους.
  8. Η χρήση του τζελ βερνικιού στα νύχια δίνει μεγάλη ποικιλία για δημιουργία όμορφων σχεδίων μανικιούρ, ακόμη και παραλλαγών στα νύχια γαλλικό.

Μειονεκτήματα των τεχνητών νυχιών με τζελ

  1. Η λάθος εφαρμογή του τζελ στα νύχια ενδέχεται να προκαλέσει λοιμώξεις και μολύνσεις.
  2. Τα νύχια με τζελ βγαίνουν με τρόχισμα ή με μούλιασμα σε καθαρό ασετόν. Η δεύτερη επιλογή προκαλεί αφυδάτωση στα δάχτυλα. Επομένως, μετά την αφαίρεση φροντίστε να εφαρμόσετε λίγο λαδάκι ή έστω μια ενυδατική κρέμα χεριών.
  3. Για την εφαρμογή του τζελ στα νύχια συνήθως γίνεται λιμάρισμα της επιφάνειας του, το οποίο αφαιρεί την φυσική λάμψη των νυχιών. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να κολλήσει καλύτερα το τζελ στην επιφάνεια του νυχιού.

Πως να κάνετε νύχια με τζελ

Πως να κάνετε νύχια με τζελ

Αρχικά, πλύντε τα χέρια σας καλά και απολυμάνετε τα. Στη συνέχεια ξεκινήστε να καθαρίζετε τα πετσάκια για να είναι πλήρως καθαρή η επιφάνεια του νυχιού και να εφαρμοστεί καλύτερα το τζελ στα νύχια. Δεν είναι ανάγκη να κόψετε τα πετσάκια, απλά σπρώξτε τα προς τα πίσω για να είναι καθαρό το νύχι. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τις μολύνσεις. Αν βέβαια προτιμάτε το κόψιμο τους και γνωρίζετε τον τρόπο, κάντε το.

Μετά περάστε με ένα μπάφερ ή μια λίμα την επιφάνεια του νυχιού για να γίνει ματ, δίνοντας προσοχή και στις γωνίες του νυχιού. Έπειτα, ξεσκονίστε το νύχι με ένα πινέλο.

Σε αυτή τη φάση περάστε τα νύχια σας με ένα ειδικό προϊόν που προκαλεί αφυδάτωση για να κολλήσει καλύτερα το τζελ. Αν θέλετε εφαρμόστε ένα primer για καλύτερη εφαρμογή του τζελ.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή της βάσης τζελ στα νύχια. Απλώστε το με ένα πινελάκι και δημιουργήστε ένα λεπτό στρώμα σε όλη την επιφάνεια του νυχιού. Προσέξτε όμως να μην απλώσετε το προϊόν στην περιοχή όπου είναι τα πετσάκια, διότι αυτό θα το ανασηκώσει. Μετά βάλτε το χέρι σας στην ειδική UV λάμπα για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετήστε το καλούπι – ειδική φόρμα κάτω από το νύχι σας, όπως θα δείτε στο βίντεο, και φροντίστε να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στο νύχι και το καλούπι. Έτσι είστε έτοιμη να ξεκινήσετε τα χτιστά νύχια με τζελ. Αρχίστε λοιπόν να εφαρμόζετε το προϊόν στην κορυφή του νυχιού πάνω στην φόρμα και έπειτα βάλτε το κάτω από την λάμπα για 2 λεπτά.

Σε αυτό το στάδιο αν θέλετε εφαρμόζετε ένα τζελ που θα κάνει το φυσικό και το τεχνητό νύχι να φαίνονται σαν ένα. Αφού τελειώσετε την εφαρμογή του, βάλτε το στο φουρνάκι για 2 λεπτά.

Από εκεί και πέρα προχωράτε στην εφαρμογή του τζελ στα νύχια για την δημιουργία του γαλλικού ή του χρώματος που επιθυμείτε. Αν έχετε λιμάρει από πριν τα νύχια σας στο σχήμα που θα έχει η γραμμή του γαλλικού, θα έχετε έναν πολύ καλό οδηγό.

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία στα νύχια με τζελ βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΛΙΜΑΣ Η ΤΡΟΧΟΥ

Αφαιρεση τεχνητων νυχιων gelθα χρειαστεί δηλαδή να αφαιρεθεί με μια τραχιά λίμα (100-grit) ή με τροχό. Φροντίστε να μη λιμάρετε το φυσικό νύχι. Μόλις δείτε ότι πλησιάζετε στο φυσικό νύχι, αφήστε τη λίμα και πάρτε το Buffer (220/280-grit), για να “κατεβάσετε” το υλικό με ασφάλεια.

Οταν αφαιρείται με τον τροχο: Kεραμικές φρέζες δανικά για την αφαίρεση τεχνητών νυχιών ή μεγάλων σκληρύνσεων.

Kris Nails & beauty products
0
Το καλάθι σας
  • Το καλάθι είναι άδειο