1. Τι είναι το διαμαντόφρεζα, κεραμικό φρεζάκι, η φρέζα καρβιδίου και η φρεζάκι πέτρα;
  2. Τι διαφορά έχουν τα χρώματα και που χρησιμοποιούνται ανάλογα με το είδος και το σχήμα τους;
  3. Τι είναι και ποιες οι διαφορές τους;

Διαμαντόφρεζα επωνυχιων

Διαμαντόφρεζα μπίλια κατάλληλη για εργασίες πάνω σε φυσικό νύχι (μανικιούρ-πεντικιούρ – προετοιμασία για ονυχοπλαστική). Κατάλληλο και για την αφαίρεση παρανυχίδων. Δεν προκαλεί γδαρσίματα στο φυσικό νύχι.

Διαμαντόφρεζα

Υψηλής ποιότητας διαμαντόφρεζα ιδανική για λείανση επιφάνειας, σχηματισμό νυχιού, αφαίρεση υλικών αλλά και κάθε άλλη χρήση που επιλέγετε ως τεχνίτρια. Οι διαμαντόφρεζες είναι γαλβανισμένα εργαλεία από ψήγματα διαμαντιού. Πολύ μικροί κόκκοι από ψήγματα σκληρών μετάλλων εναλλάσσονται επάνω στην επιφάνεια, δημιουργώντας μικρές εγκοπές που τρίβουν και κόβουν τις επιφάνειες. Τα κράματα μετάλλων αποτελούνται από μεταλλικά στοιχεία διαμαντιού, καρβιδίου, βολφραμίου και άλλων σκληρών μετάλλων προσκολλημένα και ομογενοποιημένα πάνω στην επιφάνεια της φρέζας.

Τα εργαλεία αυτά, μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να αποστειρώνονται σε κλίβανο. Το χρώμα στις διαμαντόφρεζες καθορίζει την τραχύτητα του υλικού, όπως ακριβώς γίνεται και στα κεραμικά ή τα καρβιδίου.

  • Το κόκκινο είναι λιγότερο τραχύ
  • Το μπλε είναι το μέτριο
  • Το πράσινο είναι το πιο τραχύ

Ειδικό για υπερκεράτωση σε φυσικό νύχι για ελαφριές δερματικές σκληρύνσεις και για λεπτομέρειες στο pedicure

Ιδανικό για combi manicure θα ειναι Σετ 30 τεμαχίων σε κασσετίνα γιά τροχό νυχιών

Φρέζα Κεραμική

Φρέζα Κεραμική 3/32 Flame Bit F

Είναι φρεζάκια που φτιάχνονται από ένα κράμα υλικών κεραμικού τύπου. Το ακριβές κράμα δε θα το μάθουμε ποτέ, καθώς κάθε κατασκευαστής φτιάχνει τα δικά του φρεζάκια, και όλα, όπως τα πάντα πλέον, κατασκευάζονται στη Κίνα. Η ποιότητά τους διαφέρει ανάλογα το κράμα που έχει φτιάξει το κάθε εργοστάσιο. Οπτικά δεν ξεχωρίζει η ποιότητα, παρά μόνο όταν θα το χρησιμοποιήσουμε.

Τα κεραμικά φρεζάκια έχουν λευκό χρώμα, είναι πιο μαλακά, φθείρονται πιο εύκολα και δεν καίνε όπως τα καρβιδίου και οι διαμαντόφρεζες. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους τα κάνουν ιδανικά για λεπτοδουλειές, όπως η αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού, η αφαίρεση επωνυχίων (combi manicure) και ελαφρές σκληρύνσεις πέλματος ή άλλες ποδολογικές εργασίες.

Τα χρώματα σε κάθε φρεζάκι υποδηλώνουν τη τραχύτητά του, και όχι τη σκληρότητά του όπως αρκετοί πιστεύουν. Το υλικό είναι ίδιο σε όλα τα χρώματα. Αυτό που αλλάζει, είναι το πόσο τραχιά επιφάνεια έχει. Όσο πιο ταχιά είναι η επιφάνεια, τόσο πιο πολύ υλικό αφαιρούν. Η κατάταξη σε σχέση με τη τραχύτητα είναι:

  • Κόκκινο: Λίγο τραχύ
  • Μπλε: Μέτρια τραχύτητα
  • Πράσινο: Πολύ τραχύ

Αυτά ισχύουν κυρίως για τα βασικά σχήματα κεραμικών και καρβιδίου.

Το σχήμα στο φρεζάκι καθορίζει τη χρήση του, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Φυσικά και δε θα πάει κάποιος να κάνει αφαίρεση ημιμόνιμου με τη μπίλια η το μυτερό φρεζάκι που προορίζονται για επωνύχια, αλλά αν έχουμε μία δύσκολη ποδολογική εργασία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίπτωση.

Ο γενικός κανόνας για τη χρήση σε κάθε φρεζάκι είναι:

  • Μυτερό: Για επωνύχια ή ποδολογικές εργασίες.
  • Βαρελάκι: Για αφαίρεση υλικού, pedicure ή σχηματισμό νυχιού.
  • Κώνος: Για αφαίρεση υλικού, σχηματισμό νυχιού ή διαμόρφωση τεχνητών
  • Μπίλια: Για επωνύχια ή ποδολογικές εργασίες

Φρέζα Καρβιδίου

Φρέζα Καρβιδίου

Φρέζα Καρβιδίου, υψηλής αντοχής που δεν ζεσταίνεται και δεν φθείρεται εύκολα.

Η συγκεκριμένη έχει σχήμα βαρελάκι οβάλ, και είναι ιδανική για αφαίρεση τζελ και ακρυλικού, καθώς και οποιουδήποτε σκληρού υλικού.

Οι φρέζες καρβιδίου είναι πιο σκληρές από τις κεραμικές και αντέχουν σε περισσότερη φθορά. Είναι ιδανικές για διάφορες χρήσεις και είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε τεχνίτρια νυχιών που χρησιμοποιεί τροχό. Για αφαίρεση μόνο ημιμόνιμου, προτιμήστε τα κεραμικά φρεζάκια. Για αφαίρεση σκληρού υλικού και για έμπειρες τεχνίτριες, προτιμήστε τα φρεζάκια καρβιδίου.

Με τις φρέζες καρβιδίου μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα αφαίρεση ημιμόνιμου, τεχνητών, ή τζελ, ακόμη και με τα πιο σκληρά υλικά. Η διαφορά με τα κεραμικά φρεζάκια είναι ότι είναι πιο σκληρό το υλικό τους. Για αυτό είναι καλύτερα για την αφαίρεση αλλά πιο σκληρά στη χρήση τους.

Οι φρέζες καρβιδίου είναι ιδανικές για:

  • Αφαίρεση ημιμόνιμου
  • Αφαίρεση τζελ
  • Αφαίρεση ακρυλικού
  • Για να δώσετε σχήμα στο νύχι
  • Για να λειάνετε το ακρυλικό ή το τζελ
  • Σχήμα: Βαρελάκι οβάλ

Για αφαίρεση ημιμόνιμου: Επιλέγουμε το κόκκινο ή μπλε κεραμικό φρεζάκι, σε σχήμα κώνου ή βαρελάκι. Ξεκινάμε την αφαίρεση του ημιμόνιμου με προσοχή να μην καταστρέφουμε και να μη γδέρνουμε το φυσικό νύχι. Τυχόν μικρά υπολείμματα μπορούμε να τα αφαιρέσουμε με ξύλινο pusher και σκούπισμα με καθαρό ασετόν.

Για αφαίρεση ακρυλικού: Ξεκινάμε με μπλέ ή πράσινο φρεζάκι καρβιδίου και όταν έχουμε αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του υλικού, ενώ είμαστε ακόμη μακριά από το φυσικό νύχι, αλλάζουμε σε κεραμικό όπως στην αφαίρεση ημιμόνιμου.

Για αφαίρεση τζελ: Επειδή το τζελ είναι κάτι ενδιάμεσο από το ακρυλικό και το ημιμόνιμο σε σχέση με τη σκληρότητα και το πάχος του, προτείνεται και αντίστοιχα η αφαίρεση με καρβιδίου στην αρχή και κεραμικό στο τέλος. Εδώ όμως παίζει μεγάλο ρόλο η τοποθέτηση. Εάν η εφαρμογή έχει γίνει με μεγάλη ποσότητα τζελ, τότε ακολουθήστε την αφαίρεση του ακρυλικού, διαφορετικά την αφαίρεση του ημιμόνιμου.

Φρεζάκια Πέτρας

Φρεζάκια Πέτρας

Φρεζάκι πέτρα, κατάλληλο και για εργασίες πεντικιούρ, μεσαίας σκληρότητας. Ιδανικό για την αφαίρεση επωνυχίων και την λείανση της ονυχιαίας πλάκας. Χρησιμοποιείται για υγρό ή ξηρό πεντικιούρ.

Tα Φρεζάκια πέτρας, δεν πρέπει να θερμανθούν σε θερμοκρασία άνω των 80 βαθμών Κελσίου γιατί θα προκληθεί ζημιά. Συνιστάται να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται με κάποιο απολυμαντικό υγρό ή σε αποστειρωτή μέχρι 80 βαθμούς Κελσίου.

Kris Nails & beauty products
1
Το καλάθι σας