ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ

Η παραφίνη είναι η πιο σημαντική πρώτη ύλη του κεριού. Είναι ένας καθαρός υδρογονάνθρακας. Ανάλογα με την προέλευση διακρίνεται σε παραφίνη από πετρέλαιο, κάρβουνο ή συνθετική.Η παραφίνη από πετρέλαιο βρίσκεται στην παγκόσμια παραγωγή με απόσταση στην κορυφή.

 

Στην όψη, η καθαρή παραφίνη είναι άσπρη, ημιδιαφανής ή διαφανής. Τις περισσότερες φορές όμως περιέχει διάφορες χρωστικές και ευχάριστα αρώματα.

Η θεραπεια παραφινης χεριών και ποδιών είναι πολύ σημαντική γιατίενυδατώνει, προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση και τις φακίδες και δίνει ένα μεταξένιο αποτέλεσμα. Είναι πολύ ωραίο και σημαντικό μια γυναίκα να έχει όμορφα , απαλά και περιποιημένα χέρια.

Επίσης, η θεραπεια παραφινης είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για προβληματικά νύχια και δέρμα, αλλά μπορεί να έχει και υγιεινό όφελος για τα νύχια, γιατί διατηρεί την ευελιξία τους και ενισχύει το δέρμα που τα περιβάλλει, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία και την ανθεκτικότητα των δακτύλων.

Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να περιποιηθείτε τις περιοχές του αγκώνα και των γονάτων αν υπάρχει πρόβλημα ξηροδερμίας.

Οι γιατροί έχουν ανακαλύψει ότι τα θεραπευτικά αποτελέσματα της παραφίνης μπορούν να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες περισσότερο από ότι άλλες θεραπείες θερμότητας.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς επωφελείς τρόπους σε οποιοδήποτε studio ομορφιάς. Ένα μανικιούρ με παραφίνη, θα αφήσει τα χέρια με μια πολύ απαλή αίσθηση και θα δώσει σε κάθε πελάτη μια απολύτως χαλαρωτική εμπειρία. Η θεραπεία της παραφίνης είναι επίσης εξαιρετική για πελάτες του πεντικιούρ. Η θεραπεία θερμότητας χαλαρώνει τα κουρασμένα πόδια, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει την εμπειρία του μασάζ ακόμα πιο αποτελεσματική. Για πελάτες που κάνουν θεραπείες προσώπου, η παραφίνη θα αφήσει το δέρμα τους απαλό και ενυδατωμένο, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην καλύτερη εισχώρηση των θεραπειών προσώπου μέσα στο δέρμα.

Προϊόντα που χρειάζονται για την θεραπεία παραφίνης

Πριν ξεκινήσετε την θεραπεία, βεβαιωθείτε πως έχετε διαθέσιμα όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  1. Επαγγελματική συσκευή θεραπεία παραφίνης
  2. Κερί θεραπείας παραφίνης (Paraffin Wax)
  3. Antiseptic Spray
  4. Πινέλο παραφίνης
  5. Σακουλάκια παραφίνης
  6. Βαμβακερά γάντια και μποτάκια
  7. Πετσέτες

Τι ΠΡΕΠΕΙ και τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε κατά την θεραπεία παραφίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ

ΠΡΕΠΕΙ να διατηρείτε το επίπεδο της παραφίνης γύρω στα 50 χιλιοστά κάτω από την κορυφή της συσκευής.

ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάζετε την θερμοκρασία της παραφίνης, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στο πίσω μέρος του καρπού σας, για να βεβαιωθείτε πως δεν είναι υπερβολικά ζεστή.

ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύετε τα ρούχα του πελάτη σας και να τους αφαιρείτε όλα τα κοσμήματα. Προτείνουμε μια ποδιά ή ρόμπα.

ΠΡΕΠΕΙ να καθαρίζετε τα χέρια ή πόδια των πελατών σας με το antiseptic spray και να έχουν στεγνώσει πριν τη θεραπεία.

ΠΡΕΠΕΙ πάντα να καθοδηγείτε εσείς τα χέρια ή τα πόδια του πελάτη μέσα στην συσκευή παραφίνης. Έτσι θα διατηρήσετε την άμεση επαφή και θα αποτρέψετε τυχόν λανθασμένες κινήσεις από μέρους του πελάτη.

ΠΡΕΠΕΙ να βυθίζετε το πόδι μέσα στη συσκευή έως και τους αστράγαλους, και να το κρατάτε στην ίδια θέση καθώς το τοποθετείτε μέσα και καθώς το βγάζετε από μέσα, έτσι ώστε να μην σπάσετε την «σφράγιση» της παραφίνης.

ΠΡΕΠΕΙ να βυθίζετε τα χέρια στη συσκευή έως και τον καρπό, και να τα κρατάτε στην ίδια θέση καθώς τα τοποθετείτε μέσα και καθώς τα βγάζετε από μέσα, έτσι ώστε να μην σπάσετε την «σφράγιση» της παραφίνης.

ΠΡΕΠΕΙ να καθαρίζετε την συσκευή παραφίνης περιοδικά.

Κερί θεραπείας παραφίνης

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιείτε τη συσκευή αν ο πελάτης σας έχει διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος ή οποιονδήποτε – ερεθισμό στο δέρμα, εξανθήματα, κοψίματα, καψίματα ή κρεατοελιές. Το ίδιο ισχύει για σοβαρές περιπτώσεις διαβήτη.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέπετε στους πελάτες να βουτάνε το δάκτυλό τους στην παραφίνη για να δοκιμάσουν τη θερμοκρασία. Οι άκρες των δακτύλων έχουν εξαιρετικά ευαίσθητες νευρικές απολήξεις και αυτό μπορεί να κάνει την παραφίνη να έχει πιο ζεστή αίσθηση από ό,τι έχει στην πραγματικότητα. Πάντα να το εξηγείτε αυτό στους πελάτες σας. Το ίδιο ισχύει και για τα πόδια.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να θερμαίνετε την παραφίνη σε φούρνο ή φούρνο μικροκυμμάτων.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετείτε χρησιμοποιημένη παραφίνη μέσα στη συσκευή.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να θερμαίνετε άλλα κεριά, λοσιόν, νερό ή υγρά μέσα στη συσκευή. Προορίζεται αποκλειστικά για χρήση με παραφίνη.

Θεραπεία παραφίνης στο Μανικιούρ ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ολοκληρώστε το μανικιούρ. ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ!
  2. Ψεκάστε τα χέρια με το  antiseptic spray.
  3. Κρατήστε το μπράτσο του πελάτη ακριβώς πάνω από τον καρπό με το χέρι σε χαλαρή θέση, τα δάκτυλα ελαφρώς ανοικτά και τις παλάμες προς τα κάτω. Βυθίστε προσεκτικά το χέρι του πελάτη μέσα στην παραφίνη, έως τον καρπό.
  4. Αφαιρέστε το χέρι και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από την συσκευή, ώσπου η παραφίνη να μην έχει πλέον γυαλιστερή όψη.
  5. Το χέρι θα πρέπει να βυθιστεί μέσα στην παραφίνη 5 φορές, ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό «γάντι» από παραφίνη. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΜΟΥΛΙΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΦΙΝΗ.
  6. Τοποθετήστε το χέρι μέσα στην πλαστική προστατευτική σακούλα. Πιέστε το πίσω μέρος της σακούλας στον καρπό για να την ασφαλίσετε. Μετά τοποθετήστε το χέρι μέσα στο βαμβακερό γάντι. Έτσι θα διατηρηθεί η θερμότητα περισσότερο.
  7. Επαναλάβετε τα βήματα 4-7 στο άλλο χέρι.
  8. Μετά από 8-10 λεπτά, αφαιρέστε τα γάντια. Για ευκολότερη και πιο καθαρή αφαίρεση της παραφίνης, μην βγάλετε τις προστατευτικές σακούλες.
  9. Κάντε απαλό μασάζ στο χέρι μέσω της προστατευτικής σακούλας, για να χαλαρώσετε την παραφίνη. Μετά, γλυστρίστε το «γάντι» από παραφίνη και αφαιρέστε το. Μετά την αφαίρεση, πετάξτε τις προστατευτικές σακούλες παραφίνης. Επαναλάβετε με το άλλο χέρι.
  10. Κάντε μασάζ στα χέρια, ώσπου να απορροφηθεί από το δέρμα όλη η υγρασία ή λιπαρότητα. Καθαρίστε τα νύχια με ασετόν, για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα της παραφίνης πριν να εφαρμόσετε βερνίκι νυχιών.

 

Θεραπεία παραφίνης στο Πεντικιούρ ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ολοκληρώστε το πεντικιούρ. ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ!
  2. Ψεκάστε τα πόδια με το antiseptic spray.
  3. Η συσκευή θα πρέπει να τοποθετηθεί με την βαθύτερη άκρη προς το μέρος του πελάτη. Αυτό θα επιτρέψει στο πόδι να βυθιστεί σε μια φυσική θέση, με την φτέρνα χαμηλωμένη και τα δάκτυλα των ποδιών ελαφρώς προς τα πάνω.
  4. Κρατήστε το πόδι του πελάτη και βυθίστε το μέσα στην παραφίνη έως τον αστράγαλο. Μετά αφαιρέστε το.
  5. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα ώσπου η παραφίνη να μην έχει πλέον γυαλιστερή όψη και επαναλάβετε. Το πόδι θα πρέπει να βυθιστεί στην παραφίνη 5 φορές.
  6. Τοποθετήστε το πόδι μέσα στην προστατευτική σακούλα. Μετά τοποθετήστε το μέσα στο βαμβακερό μποτάκι. Έτσι, θα διατηρηθεί η θερμότητα περισσότερο.
  7. Επαναλάβετε τα βήματα 4-7 στο άλλο πόδι. Αφήστε τα μποτάκια για 10-12 λεπτά στα πόδια.
  8. Αφαιρέστε τα μποτάκια. Μην βγάλετε ακόμα τις προστατευτικές σακούλες παραφίνης, όπως ακριβώς και στο μανικιούρ.
  9. Για την αφαίρεση, ακολουθήστε τις κατευθυντήριες γραμμές που προαναφέρθηκαν για το μανικιούρ.
  10. Επαναλάβετε τα βήματα 9-10 με το άλλο πόδι.
  11.  Καθαρίστε τα νύχια των ποδιών με ασετόν, πριν να εφαρμόσετε βερνίκι νυχιών. Για λόγους υγιεινής, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε μια ξεχωριστή συσκευή για τα πεντικιούρ.
Kris Nails & beauty products
0
Το καλάθι σας
  • Το καλάθι είναι άδειο